Prasidėjo paraiškų priėmimas į „Revolution Awards 2023“

Teikti paraiškas konkursui ir varžytis dėl rinkos geriausiųjų vardo kviečiamos agentūros, įmonės, biudžetinės įstaigos ir laisvai samdomi kūrėjai.

Paraiškų priėmimas vyks iki 2023 m. kovo 24 d. 17.00 val.

Paraiškas konkursui renginių organizatoriai gali teikti aštuoniose skirtingose kategorijose, tokiose kaip:

„B2B renginys“, „B2C renginys“, „Konferencija“, „Įmonės vidinis renginys“, „Festivalis“, „Miesto šventė“, „Kultūrinis renginys“ ir „Paramos renginys“. 

Konkursui pateiktas paraiškas vertins tarptautinė komisija, kurią sudaro renginių industrijos ekspertai ir žiniasklaidos atstovai iš Lietuvos, Danijos, Norvegijos, Ukrainos, Vokietijos, Latvijos, Švedijos, Čekijos. Tarp tarptautinės komisijos narių bus „Norwegian Promotion Group“ direktorė Janette Haukland, lyderiaujančios Ukrainos renginių agentūros įkūrėja ir teatro prodiuserė Natali Chyzhova, su tarptautiniais prekės ženklais „Audi“, „Carlsberg“, „Volkswagen“ ir kt. dirbęs „Nine Yards“ įkūrėjas Janne Björge ir kiti.

Pirmajame konkurso etape komisijai įvertinus pateiktas paraiškas, bus atrinkta po tris finalininkus kiekvienoje kategorijoje. Trumpasis finalo dalyvių sąrašas bus paskelbtas kovo 27 d. Į finalą patekę dalyviai bus pakviesti viešai pristatyti savo projektus komisijai ir susirinkusiai auditorijai balandžio 5 d. Vilniuje, parodų ir kongresų centre LITEXPO, pirmosios Baltijos šalyse renginių rinkos profesionalams ir entuziastams skirtos konferencijos „Revolution“ metu. Nugalėtojų paskelbimas ir apdovanojimų įteikimas planuojamas balandžio 6 d.

Kaip sako šio konkurso ir konferencijos „Revolution“ iniciatorius, renginių paslaugų grupės „ReKūrai“ vadovas Aurimas Kamantauskas, tai bus pirmi tokio masto renginių apdovanojimai Lietuvoje, skirti įvairaus formato renginių – nuo privačių įmonių vakarėlių iki didžiausių miestų švenčių – kūrėjams ir organizatoriams.

„Lietuvoje turime daug puikių renginių projektų ir talentingų kūrėjų, kurie verti būti pristatyti ir įvertinti. Norime paskatinti renginių kūrėjus ir organizatorius dalintis savo geriausiais projektais ir tapti įkvėpimu kitiems, nes tik dalindamiesi mes galime augti ir tobulėti“, – teigia A. Kamantauskas.

Konkurso rengėjai pažymi, kad teikti paraiškas konkursui gali tiek privačių įmonių renginių ar net vestuvių organizatoriai, tiek įvairių konferencijų, mažų ar didelių miesto švenčių, festivalių, paramos renginių organizatoriai.

Teikti paraiškas konkursui kviečiamos agentūros, įmonės, biudžetinės ir viešojo sektoriaus įstaigos, asociacijos, nevyriausybinės organizacijos ir laisvai samdomi renginių kūrėjai. Biudžetinės įstaigos paraiškas konkursui gali teikti nemokamai.

Pateiktos paraiškos bus vertinamos pagal kūrybiškumo, inovatyvumo, tvarumo, dalyvių įtraukimo ir kt. kriterijus, ypatingą dėmesį skiriant renginio pasiektiems rezultatams ir priemonių efektyvumui. 

Balandžio 5-6 d. Vilniuje vyksiančios konferencijos „Revolution“ tikslas – suburti renginių organizatorius, paslaugų teikėjus, komunikacijos, rinkodaros bei personalo specialistus ir skatinti jų bendradarbiavimą. Konferencijoje įkvepiančiais pranešimais dalinsis apie šimtas pranešėjų iš Lietuvos ir užsienio, veiks produktų ir paslaugų ekspozicijos, kūrybinės dirbtuvės ir diskusijos bei bus surengti pirmieji renginių rinkos apdovanojimai Lietuvoje „Revolution Awards“. Planuojama, kad renginys taps tradiciniu.

„Siekiame paskatinti Lietuvoje renginių revoliuciją – įkvėpti ir išjudinti renginių rinką, paskatinti šių paslaugų eksportą, paversti Lietuvą tarptautinių renginių vieta“, – teigė A. Kamantauskas.

Paraišką „Revolution Awards“ konkursui teikite ČIA