Įspūdingiausio torto konkursas yra neatsiejama REVOLUTION apdovanojimų dalis, kuriuose bus apdovanotos geriausios, progresyviausios renginių idėjos, geriausias stalo dekoras ir, žinoma, įspūdingiausias tortas.
Tortai bus eksponuojami viešbutyje „Pacai” ir vertinami ekspertų komisijos gegužės 24 d. 12 val.
Iškili apdovanojimų ceremonija vyks gegužės 24 d. 18 val. Vilniaus rotušėje.
SPECIALUS ŽENKLIUKAS
REVOLUTION apdovanojimų laimėtojai įgis specialų apdovanojimo ženkliuką, kurį galės naudoti savo komunikacijoje.
INFORMACINĖ SKLAIDA
Jūs tapsite REVOLUTION festivalio dalimi, kuriuo pasidomės visi naujovių, idėjų ir tendencijų ieškantys žmonės. Užtikriname informacijos sklaidą socialiniuose tinkluose, svetainėje ir žiniasklaidoje (pranešimas spaudai su dalyvių pristatymu ir pranešimas spaudai su laimėtojų sąrašu).
AUDITORIJA
Pirmaisiais REVOLUTION festivalio metais renginiuose dalyvavo 2000 dalyvių. Šiais metais tikimasi dar didesnės dalyvių auditorijos.
VERTINIMO KOMISIJA
Šefė konditerė, kepinių ir desertų instruktorė
Jekaterina Zvonkuvienė
Šiuolaikinės konditerijos pradininkė Lietuvoje, taip pat lektorė ir mokytoja,
kurianti ir dalijanti savo įžvalgas šiame saldžiųjų kūrinių pasaulyje.
Virtuvės šefas ir konditeris
Evaldas Juška
Šv. Ignaco lojolos kolegijos Kulinarinio meno programos Lektorius, Arrivee restorano bei Sweet Moon desertinės pagrindinis konditeris ir gamybos vadovas. Tarptautinių konkursų prizininkas ir laureatas.
Virtuvės šefas ir konditeris
Evaldas Juška
Šv. Ignaco lojolos kolegijos Kulinarinio meno programos Lektorius, Arrivee restorano bei Sweet Moon desertinės pagrindinis konditeris ir gamybos vadovas. Tarptautinių konkursų prizininkas ir laureatas.
Maisto technologė, desertų instruktorė
Dovilė Valentienė
Pastry chef, maisto technologė, lektorė, šokolatje. Tarptautinių prestižinių gastronomikos konkursų aukso medalių laimėtoja. Pasaulio kulinarijos čempionatas „Culinary World Cup 2022“, individuali rungtis „Pastry Artistic-Chocolate showpiece“ – aukso medalis. Pasaulio
kulinarijos olimpiada „IKA Culinary Olympics 2020“, individuali rungtis „Pastry ART“ – aukso medalis.
Vestuvių planuotoja
Laura Vagonė
Vestuvių planuotoja, „Lapės vestuvės“ įkūrėja
Vestuvių planuotoja
Laura Vagonė
Vestuvių planuotoja, „Lapės vestuvės“ įkūrėja
TV laidų vedėja ir knygų autorė
Beata Nicholson
Lietuvos laidų vedėja, žurnalistė ir kulinarinių knygų autorė bei verslininkė.
NAUDINGA INFORMACIJA
SVARBIAUSIOS DATOS
- 2024 m. balandžio 2 d. – gegužės 17 d.: Paraiškų pateikimo laikotarpis (pateikimo mokestis: 150 EUR + PVM)
- 2024 m. gegužės 24 d. tortai eksponuojami viešbutyje „Pacai”. Komisijos vertinimui konkursiniai darbai turi būti baigti iki 12 val.
- 2024 m. gegužės 24 d.: apdovanojimų ceremonija vyks 18 val. Vilniaus rotušėje.
TORTŲ TURNYRO KONCEPTAS
Kviečiame idėjų ir tendencijų festivalio REVOLUTION metu parodyti, kad tortas tai ne tik skanus desertas, bet ir tikras konditerinis meno kūrinys. Nustebinti savo originaliu dizainu ir nepamirštama skonių palete galėsite ne tik renginių rinkos atstovus, plačiąją visuomenę, bet ir garsiausius Lietuvos šefus ir konditerius. Įspūdingiausias tortas festivalio metu bus apdovanotas kartu su geriausiomis ir progresyviausiomis renginių idėjomis ir geriausiu stalo dekoru.
Tortai bus eksponuojami viešbutyje Pacai ir vertinami komisijos gegužės 24 d. 12 val.
Iškili apdovanojimų ceremonija vyks gegužės 24 d. 18 val. Vilniaus rotušėje.
KONKURSINIŲ DARBŲ REIKALAVIMAI
TEMA: Vestuvės Pacuose
- Konkurso dalyvis pasirinktinai turi panaudoti mažiausiai vieną iš
pateiktų skoninių ir tekstūrinių elementų: medus, imbieras, gvazdikėlis, cinamonas, rožių vanduo ir/ar sluoksniuota sviestinė tešla - Privaloma torto surinkime panaudoti mažiausiai 4 skirtingas
tekstūras - Orientacinis torto aukštis: nuo 40 centimetrų
- Torto dekoras privalo būti valgomas
KONKURSINIŲ DARBŲ REIKALAVIMAI
TEMA: Originaliausias tortas
Konkursinis darbas turi būti įspūdingo skonio ir reginio konditerinis šedevras, kuriamas laisva tema.
REALIZAVIMO GALIMYBĖS
Apatinei torto daliai galimas dengto ir dekoruoto muliažo
(nevalgomas elementas) panaudojimas.
Jeigu naudojamos cukrinės gėlės, galima jas tvirtinti vielutėmis.
DARBŲ PATEIKIMAS
Dalyvis turės galimybę 2 valandas iki starto pradžios užbaigti konkursinį darbą.
Dalyvis konkursinį darbą pateikia ir serviruoja teisėjų vertinimui į
lėkštes pats.
Dalyviai gaminius pateikia vienu metu.
Organizatoriai pasirūpins lėkštutėmis bei įrankiais.
Dalyvis privalo žodžiu pristatyti konkursinio darbo idėją ir pateikti
trumpą aprašymą (iki gegužės 15 d.)
KONKURSINIŲ DARBŲ VERTINIMO KRITERIJAI
Komisijos nariai kiekvieną kriterijų vertins balais nuo 1 iki 10. Tortai bus
vertinami pagal šiuos kriterijus:
- temos atitikimas
- skonių ir tekstūrų suderinamumas
- vizualinis aspektas, įskaitant dekorą, idėją ir jos pristatymą
- pasirinktų technikų kompleksiškumas ir jų realizavimas
- spalvų tematinis suderinamumas ir pritaikymas