Įspūdingiausio torto konkursas yra neatsiejama REVOLUTION apdovanojimų dalis, kuriuose bus apdovanotos geriausios, progresyviausios renginių idėjos, geriausias stalo dekoras ir, žinoma, įspūdingiausias tortas.

Tortai bus eksponuojami viešbutyje „Pacai” ir vertinami ekspertų komisijos gegužės 24 d. 12  val.

Iškili apdovanojimų ceremonija vyks gegužės 24 d. 18 val. Vilniaus rotušėje.

SPECIALUS ŽENKLIUKAS

REVOLUTION apdovanojimų laimėtojai įgis specialų apdovanojimo ženkliuką, kurį galės naudoti savo komunikacijoje.

INFORMACINĖ SKLAIDA

Jūs tapsite REVOLUTION festivalio dalimi, kuriuo pasidomės visi naujovių,  idėjų ir tendencijų ieškantys žmonės. Užtikriname informacijos sklaidą socialiniuose tinkluose, svetainėje ir žiniasklaidoje (pranešimas spaudai su dalyvių pristatymu ir pranešimas spaudai su laimėtojų sąrašu).

AUDITORIJA

Pirmaisiais REVOLUTION festivalio metais renginiuose dalyvavo 2000 dalyvių. Šiais metais tikimasi dar didesnės dalyvių auditorijos.

TORTŲ TURNYRAS

PARAIŠKOS PRIIMAMOS IKI GEGUŽĖS 17 D.
Paraiškas siųskite iki gegužės 17 d. el. paštu: agne@wearerevolution.lt
Kompetetinga vertinimo komisija konkursantus vertins gegužės 24 d. viešbutyje „Pacai”
Nugalėtojas bus paskelbtas iškilių apdovanojimų metu Vilniaus rotušėje

VERTINIMO KOMISIJA

Šefė konditerė, kepinių ir desertų instruktorė

Jekaterina Zvonkuvienė

Šiuolaikinės konditerijos pradininkė Lietuvoje, taip pat lektorė ir mokytoja,
kurianti ir dalijanti savo įžvalgas šiame saldžiųjų kūrinių pasaulyje.

Virtuvės šefas ir konditeris

Evaldas Juška

Šv. Ignaco lojolos kolegijos Kulinarinio meno programos Lektorius, Arrivee restorano bei Sweet Moon desertinės pagrindinis konditeris ir gamybos vadovas. Tarptautinių konkursų prizininkas ir laureatas.

Virtuvės šefas ir konditeris

Evaldas Juška

Šv. Ignaco lojolos kolegijos Kulinarinio meno programos Lektorius, Arrivee restorano bei Sweet Moon desertinės pagrindinis konditeris ir gamybos vadovas. Tarptautinių konkursų prizininkas ir laureatas.

Maisto technologė, desertų instruktorė

Dovilė Valentienė

Pastry chef, maisto technologė, lektorė, šokolatje. Tarptautinių prestižinių gastronomikos konkursų aukso medalių laimėtoja. Pasaulio kulinarijos čempionatas „Culinary World Cup 2022“, individuali rungtis „Pastry Artistic-Chocolate showpiece“ – aukso medalis. Pasaulio
kulinarijos olimpiada „IKA Culinary Olympics 2020“, individuali rungtis „Pastry ART“ – aukso medalis.

Vestuvių planuotoja

Laura Vagonė

Vestuvių planuotoja, „Lapės vestuvės“ įkūrėja

Vestuvių planuotoja

Laura Vagonė

Vestuvių planuotoja, „Lapės vestuvės“ įkūrėja

TV laidų vedėja ir knygų autorė

Beata Nicholson

Lietuvos laidų vedėja, žurnalistė ir kulinarinių knygų autorė bei verslininkė.

NAUDINGA INFORMACIJA

SVARBIAUSIOS DATOS
  • 2024 m. balandžio 2 d. – gegužės 17 d.: Paraiškų pateikimo laikotarpis (pateikimo mokestis: 150 EUR + PVM)
  • 2024 m. gegužės 24 d. tortai eksponuojami viešbutyje „Pacai”. Komisijos vertinimui konkursiniai darbai turi būti baigti iki 12 val.
  • 2024 m. gegužės 24 d.: apdovanojimų ceremonija vyks 18 val. Vilniaus rotušėje.
TORTŲ TURNYRO KONCEPTAS

Kviečiame idėjų ir tendencijų festivalio REVOLUTION metu parodyti, kad tortas tai ne tik skanus desertas, bet ir tikras konditerinis meno kūrinys. Nustebinti savo originaliu dizainu ir nepamirštama skonių palete galėsite ne tik renginių rinkos atstovus, plačiąją visuomenę, bet ir garsiausius Lietuvos šefus ir konditerius. Įspūdingiausias tortas festivalio metu bus apdovanotas kartu su geriausiomis ir progresyviausiomis renginių idėjomis ir geriausiu stalo dekoru.

Tortai bus eksponuojami viešbutyje Pacai ir vertinami komisijos gegužės 24 d. 12 val.

Iškili apdovanojimų ceremonija vyks gegužės 24 d. 18 val. Vilniaus rotušėje.

KONKURSINIŲ DARBŲ REIKALAVIMAI

TEMA: Vestuvės Pacuose

  1. Konkurso dalyvis pasirinktinai turi panaudoti mažiausiai vieną iš
    pateiktų skoninių ir tekstūrinių elementų: medus, imbieras, gvazdikėlis, cinamonas, rožių vanduo ir/ar sluoksniuota sviestinė tešla
  2. Privaloma torto surinkime panaudoti mažiausiai 4 skirtingas
    tekstūras
  3. Orientacinis torto aukštis: nuo 40 centimetrų
  4. Torto dekoras privalo būti valgomas
KONKURSINIŲ DARBŲ REIKALAVIMAI

TEMA: Originaliausias tortas

Konkursinis darbas turi būti įspūdingo skonio ir reginio konditerinis šedevras, kuriamas laisva tema.

REALIZAVIMO GALIMYBĖS

Apatinei torto daliai galimas dengto ir dekoruoto muliažo
(nevalgomas elementas) panaudojimas.

Jeigu naudojamos cukrinės gėlės, galima jas tvirtinti vielutėmis.

DARBŲ PATEIKIMAS

Dalyvis turės galimybę 2 valandas iki starto pradžios užbaigti konkursinį darbą.
Dalyvis konkursinį darbą pateikia ir serviruoja teisėjų vertinimui į
lėkštes pats.
Dalyviai gaminius pateikia vienu metu.
Organizatoriai pasirūpins lėkštutėmis bei įrankiais.
Dalyvis privalo žodžiu pristatyti konkursinio darbo idėją ir pateikti
trumpą aprašymą (iki gegužės 15 d.)

KONKURSINIŲ DARBŲ VERTINIMO KRITERIJAI

Komisijos nariai kiekvieną kriterijų vertins balais nuo 1 iki 10. Tortai bus
vertinami pagal šiuos kriterijus:

  • temos atitikimas
  • skonių ir tekstūrų suderinamumas
  • vizualinis aspektas, įskaitant dekorą, idėją ir jos pristatymą
  • pasirinktų technikų kompleksiškumas ir jų realizavimas
  • spalvų tematinis suderinamumas ir pritaikymas