Vilniuje vyksta renginių konferencija „Revolution“: konditeriai varžosi įspūdingiausio torto konkurse, o „Michelin“ restoranų šefas moko lietuvius austrių gliaudymo paslapčių

Trečiadienį ir ketvirtadienį sostinėje vyksta didžiausia Baltijos šalyse renginių rinkos profesionalų ir entuziastų konferencija „Revolution“. Be daugybės Lietuvos ir užsienio pranešėjų pranešimų, čia vyksta ir įspūdingiausio torto konkursas, o iš Danijos atvykęs austrių ekspertas, dirbęs „Michelin“ restoranuose Paryžiuje ir Kopenhagoje, surengė austrių gliaudymo ir serviravimo pamoką.

Dviejų dienų trukmės konferencijoje, į kurią renginių profesionalai ir mėgėjai susirinko pasidalinti patirtimi ir pasisemti įkvėpimo, dalyvių laukia apie šimtas visiems sektoriams atstovaujančių pranešėjų iš Lietuvos ir užsienio, ekspozicijos paviljonai, renginių rinkos geriausiųjų apdovanojimai bei įvairios įdomybės, pavyzdžiui, įspūdingiausio torto ir gražiausiai dekoruoto stalo konkursas bei „Michelin“ restoranuose dirbusio šefo austrių gliaudymo ir serviravimo pamokos.

Esame maža šalis, tad leiskime kūrėjams skleistis ir suteikime jiems sceną. Nuo to mūsų visa renginių industrija tik laimės ir tik taip įvyks renginių evoliucija.

Konferencijos iniciatorius, renginių paslaugų grupės „ReKūrai“ vadovas Aurimas Kamantauskas viliasi, kad šis renginys paskatins visus renginių industrijos dalyvius dar aktyviau kurti bei dalintis savo patirtimi ir idėjomis su kitais. Pasak jo, tai yra būtina sąlyga norint eiti į priekį ir tobulėti – kad mūsų šalyje įvyktų renginių (r)evoliucija.

„Užaugau iki to momento, kai nustojau viską slėpti ir laikyti savyje bijant, kad mano idėjas pasigvelbs kiti. Manau, ši baimė lietuviams atėjusi dar iš tarybinių laikų, kai mes ir mūsų tėvai turėjome penkių rūšių sekcijas ir šviestuvus, o savo unikalius konceptus, tapus nepriklausomais, bijojome atiduoti gamykloms. Bet tai jau praeityje, patirtis užgrūdino, todėl visiems linkiu neslėpti, viešinti ir didžiuotis savo įgyvendintais projektais.

Esame maža šalis, tad leiskime kūrėjams skleistis ir suteikime jiems sceną. Nuo to mūsų visa renginių industrija tik laimės ir tik taip įvyks renginių evoliucija“, – konferencijos atidarymo metu kalbėjo jos organizatorius A.  Kamantauskas.

Trečiadienio rytą susirinkusių konferencijos dalyvių laukė būrys pranešėjų, tarp kurių – neuromokslininkė dr. Urtė Neniškytė, žurnalistas, laidų vedėjas ir rašytojas Andrius Tapinas, skaitmeninės ir sporto rinkodaros ekspertas Marius Raustys, Lietuvos daugkartinė breiko čempionė Dominika Banevič – Nicka B-Girl, Ukrainos renginių agentūros „Plombir” direktorė Nataliia Chyzhova, „Vice“ kūrybos vadovas, „Kanų liūtų“ laimėtojas Morten Grubak bei daugelis kitų.

Iš užsienio dalintis naujausiomis tendencijomis ir patirtimi atvyko ir „Michelin” restoranuose dirbęs virtuvės šefas Jonas Harboe Frederiksen, kuris konferencijoje įkūrė austrių gliaudymo ir serviravimo dirbtuves. Susirinkę renginio dalyviai su jo pagalba mokėsi atidaryti austres, sužinojo, kaip patikrinti, ar austrė yra tinkama valgyti, išmoko pagardinti austrę pagardais.

„Pradarę austrę, jūs turite užuosti jūrą. Iš šviežios austrės nupylę jūros vandenį, pagardinkite ją keliais lašais alyvuogių aliejaus, greipfrutu, jo žievele bei kitais ingredientais“, – patarimais dalijosi virtuvės šefas iš Danijos Jonas Harboe Frederiksen.

Pasimėgavę austrėmis, renginio dalyviai turėjo galimybę išvysti, o vėliau ir paragauti, įspūdingiausio torto konkurse dalyvaujančių konditerių gaminius, tapusius jų vizitine kortele. Konkurse dalyvavusi „T.A.I.P cake“ įkūrėja Alena Kollerova, pristačiusi iš kubelių suformuotą įvairių skonių tortą, teigė, kad konditerijos gaminiai yra neatsiejama renginių dalis.

„Kiekvieno renginio neišvengiama dalis yra maistas, tačiau visada svečiai daugiau dėmesio atkreipia ne į karštus patiekalus, tačiau į įspūdingus tortus. Žmones traukia ne tik kvapas ir skonis, tačiau ir jo spalva, dydis, įvairios kombinacijos, kurios taip pat siejamos su svečių emocijomis“ , – sako A. Kollerova.

Konferencijoje trečiadienį taip pat vyksta gražiausiai dekoruoto stalo konkursas, kuriame dalyvaujantys kūrėjai savo darbais įrodė, jog sumaniai papuoštas stalas, pasitelkus kūrybą, talentą ir žinias, gali virsti meno kūriniu.