Nuo austrių iki „Eurovizijos“: surengtas konferencijos „Revolution“ pristatymo vakarėlis

Stilingi svečiai rinkosi į Dailininkų sąjungos galerijoje surengtą konferencijos „Revolution“ pristatymo vakarėlį, kurio metu degustavo austres kartu su daugkartiniu Lietuvos austrių gliaudymo čempionu, o su „The Roop“ lyderiu Vaidotu Valiukevičiumi aptarinėjo „Eurovizijos“ konkurso aktualijas. 

Vakarėlyje dalyvavo gausus būrys svečių, tarp kurių buvo verslininkai, menininkai, atlikėjai, sportininkai, žurnalistai, renginių organizatoriai

Renginys surengtas balandžio 5-6 d. Vilniuje vyksiančio pirmojo renginių industrijos profesionalų ir entuziastų suvažiavimo „Revolution“ proga, kuriuo, kaip sakė konferencijos iniciatorius, renginių organizavimo agentūros „ReKūrai“ vadovas ir režisierius Aurimas Kamantauskas, ketinama Lietuvoje sukurti tikrą visų įmanomų renginių – nuo korporatyvinių įmonių vakarėlių iki miestų švenčių – revoliuciją.  

Vakarėlio svečių dėmesį prikaustė Dailininkų sąjungos galerijoje atidaryta įspūdingiausių Lietuvoje vykusių renginių fotografijų paroda, kurią surengė fotografai Rytis Šeškaitis ir Mantas Gudzinevičius, na, o vakaro vinimi tapo gurmaniška austrių degustacija, kurią surengė triskart Lietuvos austrių gliaudymo čempionas, austrių maestro Tadas Gailiūnas.

Austrių čempionas vakarėlio svečiams atskleidė daug įdomių detalių apie austres, pavyzdžiui, kad ir tokį faktą, jog iš austrių galima pagaminti iš esmės bet kokį patiekalą: „Tuo austrės ir unikalios, kad jas galima ir kepti, ir virti, ir išrūkyti, taip pagaminant begalę įvairių patiekalų“, – patikino T. Gailiūnas, dirbantis virtuvės šefu viename Nidos restoranų.

Pasak austrių čempiono, austrės Lietuvoje populiarėja ne tik renginių metu, bet ir vis dažniau ant šventinio lietuvių stalo pakeičia silkės patiekalus.

„Mano namuose per Velykas visuomet patiekiama austrių. Visa mano giminė, net močiutės, jau valgo austres. Iš pradžių sakė, kas čia per sliekai ir snargliai, bet paragavo su skirtingais pagardais ir pripratinome“, – juokėsi austrių maestro iš Neringos. 

Beje, konferencijos „Revolution“ metu planuojama surengti austrių gliaudymo ir serviravimo mokymus su virtuvės šefu iš Kopenhagos.

Vakarėlyje taip pat dalyvavęs grupės „The Roop“ atlikėjas Vaidotas Valiukevičius su vakaro svečiais dalijosi savo įspūdžiais ir vertinimais iš neseniai pasibaigusių „Eurovizijos“ dainų konkurso atrankų.

Valiukevičius prisipažino, kad jis, kaip ir daugelis, būdamas komisijos nariu „plėšėsi“ taro trijų favoričių – Monikos Linkytės, Rūtos Mur ir Beatrich. „Jei visas tris sulipdytume į vieną, būtų nuostabu“, – teigė 2021 m. Lietuvai „Eurovizijoje“ atstovavusios grupės „The Roop“ solistas.

Vis dėlto V. Valiukevičius palinkėjo lietuviams pernelyg nesureikšminti pergalės šiame konkurse:

„Galima vieną kartą sužibėti, o po mėnesio tavęs niekas neprisimins, bet mano tikslas yra kitas, ilgalaikis sprogimas, o ne vieną kartą sublizgėti“,

– teigė atlikėjas, jau planuojantis stebėti „Eurovizijos“ konkursą gyvai Liverpulyje – kaip tik tuo metu „The Roop“ šiame mieste yra suplanavusi koncertus.