Vilniuje įvyks didžiausias Baltijos šalyse renginių rinkos profesionalų ir entuziastų suvažiavimas „Revolution“

Balandžio 5-6 d. parodų ir kongresų centre LITEXPO Vilniuje įvyks pirmoji Baltijos šalyse renginių rinkos profesionalų ir entuziastų konferencija „Revolution“. Tarp beveik 100 pranešėjų iš Lietuvos ir užsienio Vilniuje bus galima išvysti ir daugkartinį Pasaulio taurės laimėtoją, Europos vicečempioną, paratriatlonininką ir žymų tarptautinį modelį Alen Kobilica: po nesėkmingai atliktos operacijos regėjimo netekęs ir daugybę pergalių sporte iškovojęs slovėnas renginyje pasidalins jautria ir įkvepiančia asmenine istorija.

„Esame surengę tūkstančius įvairiausių formatų renginių, tarp jų ir didžiausiose šalies arenose, tačiau šis renginys, kurį dabar organizuojame, bus toks vienintelis, kokio Lietuvoje ir Baltijos šalyse dar niekada nebuvo“,

– taip balandžio 5-6 d. Vilniuje vyksiančią konferenciją „Revolution“ pristato šio renginio iniciatorius, renginių paslaugų grupės „ReKūrai“ vadovas Aurimas Kamantauskas.

Pasak A. Kamantausko, tai bus unikalus ir išskirtinis renginys ne tik savo dydžiu, bet ir kokybišku turiniu bei temų daugiaplaniškumu. 

Skelbia renginių revoliuciją: 100 pranešėjų, 50 ekspozicijų, 3000 dalyvių

„Revolution“ konferencijos metu pranešimus skaitys apie šimtas pranešėjų iš Lietuvos ir užsienio, atstovaujantys visiems su renginiais susijusiems sektoriams, bus įrengta daugiau kaip 50 ekspozicijos paviljonų, o renginio kulminacija taps renginių rinkos geriausiųjų apdovanojimai. 

„Renginyje laukiame apie 3000 dalyvių iš Lietuvos ir užsienio. Įvairiausi renginiai mus lydi kasdien, priklausomai nuo turinio, juos kuriame patys arba pasitelkiame tam profesionalus. Todėl ir ši konferencija yra skirta visiems – subursime visų sričių profesionalus, kurie dalinsis savo idėjomis, tendencijomis, praktiniais patarimais. Tikime, kad tai taps didžiuliu įkvėpimu kiekvienam konferencijos žiūrovui: visiems, kurie dalyvauja renginiuose arba vienaip ar kitaip prisideda prie jų organizavimo. 

„Revolution” misija yra įkvėpti ir išjudinti renginių rinką, paskatinti šių paslaugų eksportą bei paversti Lietuvą tarptautinių renginių lokacija. Norime būti renginių tendencijų sūkuryje ir patys jas formuoti. Subūrę rinkos geriausiuosius siekiame būti žingsniu priekyje ir skleisti žinią, kad mes kartu esame revoliucija – renginių evoliucijos kūrėjai”, – pristatydamas renginį teigia konferencijos organizatorius, renginių agentūros „ReKūrai“ vadovas A. Kamantauskas.

„Revolution” pranešėjai

Tarp pirmosios konferencijos „Revolution“ pranešėjų – įvairių sričių pranešėjai iš Lietuvos ir užsienio, tarp kurių – neuromokslininkė dr. Urtė Neniškytė, žurnalistas, laidų vedėjas ir rašytojas Andrius Tapinas, šokio festivalių organizatorė Gintarė Masteikaitė, Šeiko šokio teatro meno vadovė Agnija Šeiko,  fenotipologas Giedrius Švetkauskas, virtuvės šefas Gian Luca Demarco, privačių mokyklų tinklo įkūrėja dr. Austėja Landsbergienė, laidų ir renginių vedėjai Gabrielė Martirosian, Jonas Radzevičius, Giedrius Masalskis, Rolandas Vilkončius, Mindaugas Stasiulis, olimpietis Kęstutis Navickas, fotografai „Lunatikai“, stilistas ir floristas Mantas Petruškevičius, vestuvių planuotojos Laura Vagonė ir Inga Klimienė ir daug kitų vardų.

Per naktį regėjimo netekęs A. Kobilica: blogiausia yra save pastatyti į aukos vaidmenį

Iš užsienio dalintis naujausiomis tendencijomis ir patirtimis į konferenciją atvyksta paratriatlonininkas, daugkartinis Pasaulio taurės laimėtojas, Europos vicečempionas ir modelis Alen Kobilica, renginių meta erdvėje strategas Janne Björge, Ukrainos renginių agentūros „Plombir” direktorė Natali Chyzhova, Estijos triatlonininkas Ain-Alar Juhanson, renginių tendencijų ekspertas Jens Oliver Mayer ir kt. svečiai. Tarp kalbėtojų bus ir žinomų prekės ženklų, tokių kaip „Nike“ ar „RedBull“, atstovai.

„Gyvenimas man nešykštėjo ir pakilimų, ir nuosmukių, bet kokie bebūtų išbandymai, niekuomet nesigailėjau savęs. Kas benutiktų gyvenime, pats blogiausias dalykas yra pastatyti save į aukos poziciją”,

– sako žymus slovėnų modelis ir sportininkas A. Kobilica. 

Dalyvaudamas konferencijoje „Revolution“ žymusis slovėnas sako norintis pasidalinti savo tikra gyvenimo istorija, motyvuoti bei įkvėpti lietuvius pozityvumu bei gyvenimo džiaugsmu. 

Renginyje Vilniuje A. Kobilica papasakos, kaip jis, sėkmingas garsių prekės ženklų modelis, Liublijanos universiteto Sporto fakultete įgijęs sporto mokytojo specialybę ir iki lemtingo savo gyvenimo posūkio sportu užsiėmęs tik mėgėjiškai, prieš keturiolika metų visiškai neteko regėjimo po jam atliktos galvos auglio šalinimo operacijos. Nepaisant to, jis ne tik nenugrimzdo į liūdesį ar depresiją, bet pavertė šį likimo išbandymą nauja galimybe. 

Tik netekęs regėjimo A. Kobilica iš mėgėjo tapo profesionaliu sportininku ir iškovojo daug svarbių sporto laimėjimų tiek Slovėnijoje, tiek Europos bei pasaulio mastu. Be to, jis toliau tęsia tarptautinę modelio karjerą, įkūrė organiškų ledų prekės ženklą „Indy & Pippa” ir inicijavo savo vardo saulės akinių linijos sukūrimą, už kurių pardavimus pelnas skiriamas negalią turintiems vaikams. 

„Tapau aklas per naktį, kelios dienos po man atliktos operacijos. Taip gal net dar sunkiau, nes gerai žinau, ko netekau. Nepaisant to, niekada nesigailėjau savęs ir neleidžiu to daryti kitiems. Taip pat elgiuosi ir tuomet, kai bendrauju su nevaikštančiais, nematančiais, autistiškais, amputuotas galūnes turinčiais vaikais, kuriuos globoja mano įkurtas vaikų su negalia centras „Vidim Cilj”, nes puikiai žinau, kad jiems reikia ne gailesčio, o tikėjimo jais ir palaikymo“, – įsitikinęs paratriatlono sportininkas A. Kobilica.

Nuo austrių virtuvės šefo ir vestuvių planavimo iki arabų rinkos užkariavimo 

Konferencijos „Revolution“ iniciatorius A. Kamantauskas pažymi, kad renginio metu ištisos LITEXPO erdvės bus dedikuotos tam tikrai tematikai bei vyks įvairios dirbtuvės: skirtos vidinei komunikacijai, verslo ir sporto renginiams, festivaliams, miestų šventėms, vestuvėms. Be kitų dalyvių, į kūrybines dirbtuves renginyje pakvies ir garsiausias Danijos floristas Julius Værnes Iversen bei austrių šefas Jonas Harboe Frederiksen.

„Konferencijos turinys yra orientuotas ne tik į renginių organizatorius ir dirbančius šioje industrijoje, bet į visus žmones, kurie yra atsakingi už renginius įmonėse, savivaldybėse, sporto federacijose, mokymo įstaigose ir kitur, – priduria konferencijos organizatorius A. Kamantauskas. – Norime praplėsti ribas, todėl renginyje laukiame ir ištiso Šiaurės šalių renginių asociacijų ir organizatorių desanto iš Vokietijos, Čekijos, Švedijos, Norvegijos, Latvijos, Estijos.”

Pranešimų, diskusijų ir ekspozicijų temų įvairovė konferencijoje bus itin plati ir apims beveik visas su renginiais susijusias sritis – nuo naujausių Lietuvos ir pasaulinių tendencijų iki lengvai pritaikomų praktinių patarimų, kaip sudaryti svečių sąrašą ar suvaldyti renginio sklaidą socialiniuose tinkluose. 

„Diskutuosime apie įvairiausių formatų renginių virtuvę – nuo kalėdinės eglutės įžiebimo ir miesto šventės organizavimo iki milijonines apyvartas generuojančio renginio, įtrauksime sportininkus, kurie geriausiai žino sporto renginių sėkmės receptus, dalinsimės idėjomis, kaip atrasti renginiui netikėtas erdves, padaryti renginį „fotogenišku“, jį rengiant įgalinti įmonės darbuotojus, visuomenę ar išnaudoti naujas meta erdvės galimybes. 

Daug dėmesio skirsime ir tvarumo temai, renginių komunikacijos, vertybių integracijos aspektams, aptarsime ir tokias temas, kaip renginių paslaugų eksporto į milijardinę Jungtinių Arabų Emyratų rinką galimybės bei kodėl renginių vedėjų rinkoje dominuoja vedėjai vyrai“, – konferenciją „Revolution“ apžvelgia jos organizatorius A. Kamantauskas.

Išskirtinis dėmesys konferencijoje bus skiriamas ir Ukrainos renginių organizatorių sektoriui – į ką jis transformavosi karo metu. 

Pasak A. Kamantausko, tikimasi, kad „Revolution“ konferencija taps vienu įsimintiniausių renginių šiame sektoriuje ir bus organizuojama kasmet.